Over Plantparade

“Wenn Sie sich die Zukunft ausmalen, sparen Sie nie mit Farbe. Grau wird es von ganz allein. Glauben Se mir.”

Renate Bergmann – Wer erbt, muss auch gießen

Over Plantparade, welkom!

Moin! Ich bins, Fem, en eigenlijk weet ik nog best weinig van planten. Vooral over het in leven houden ervan. En nu we het er toch over hebben, ik ben zeker geen expert in feel good, self-care en andere blijheid.

Toch is dat waar ik over schrijf hier op Plantparade.

Ik geloof namelijk dat het gezelschap van planten goed is voor je humeur. En wie kan er nu géén goed humeur gebruiken? Precies.

Bovendien leer ik altijd graag nieuwe dingen bij, en ben ik sinds een jaar of twee pardoes de trotse bezitter van een op dit moment onduidelijk aantal planten in huis genomen.

(Onduidelijk omdat ik niet zeker weet wanneer je een stekje een plant mag noemen. En er zijn ook wat planten die in een lastige fase zitten… Aan de andere kant zijn er ook twee planten die spontaan aan de voortplanterij gegaan zijn.) (Eigenlijk geloof ik niet in het tellen van planten. Dat is net als het tellen van boeken… nergens voor nodig. More is more! )

Fem @ Plantparade

Dat met die selfies krijgen we ooit ook nog wel onder controle 😉

Planten en een confettiparade

Op Plantparade deel ik daarom mijn ideeën over en experimenten met planten en wat ik noem ‘confettiparade’ (waaronder ik versta ‘goed voor jezelf zorgen’ en ‘er iets van maken’ – er komen in elk geval veel boeken aan te pas, want van lezen wordt toch iedereen gelukkig…), en misschien ook nog wel eens een tip waar je iets aan hebt. 😉

De (niet altijd) dagelijkse belevenissen van mijn plantenfamilie deel ik op Instagram: @femsplantparade.

Mijn sidekick Sunje

Sinds de quarantaine werkt mijn nieuwe collega Sunje bij mij in het thuiskantoor als mijn trouwe sidekick. Sunje is een alpaca en heeft haar eigen knuffelhoekje op Plantparade waar ze vertelt over haar belevenissen.

Wat ik verder doe

In het dagelijks leven ben ik freelance tekstschrijver, vertaler en redacteur. (Meer weten? Check feminadocta.nl.)

Wonen doe ik sinds begin 2013 in Hamburg. Mocht je een stedentrip deze kant op overwegen (aanrader, hoor!), bekijk dan al mijn tips op mijn andere webstek: standorthamburg.eu.

Verder belangrijk om te weten: ik kan niet zonder kaas, en boeken heb je ook nooit genoeg. O, en veel van mijn planten hebben een naam. Lijkt me logisch. 🙂

Dat je ook niet denkt dat het makkelijk is om een selfie met een diva te maken ofzo. De diva in kwestie is natuurlijk mijn dieffenbachia Eleanor, versteht sich.

Toen ze nog een stuk kleiner was, deden we een keer een feetie op het balkon. Dat vond Elli een stuk beter te hachelen, want toen was ze beter in beeld dan ik, natuurlijk.