Sunjes avonturen // Pasen, nieuwe planten en #maskeauf

Dag Leude! Hoe gaat het met jullie? Ik hoop, en Sunje natuurlijk ook, dat jullie allemaal gezond zijn en een beetje ritme hebben gevonden in de hele thuiswerkerij.

Ik was van plan het vierde deel van de thuisblijfgids eindelijk af te ronden, maar weet je, ik heb er op dit moment gewoon even geen zin in. Hij is bijna af, en hij komt binnenkort online, maar het leek me voor nu leuker om te delen wat Sunje en ik de afgelopen weken hebben meegemaakt in het thuiskantoor!

Sunje doet aan image management!

Sunje blijkt namelijk stiekem best wel een ijdeltuit te zijn. Erg bezig met haar image. Nuja, zij is niet voor niets de influencer van ons twee.

Maar onderstaande vond ik best wel opvallend, als ik eerlijk ben.

Deze foto postte ze op Instagram, met het onderschrift: “Sunje says: Feierabend! Met een glas rosé dat groter is dan je hoofd, want waarom ook niet. Fijn paasweekend!”⠀⠀⠀

Maar ik weet dus hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat hier! Head first in een glas rosé, en op het moment dat ze deze foto maakte was het dus echt nog geen 17 u! Goed, ergens op de wereld ongetwijfeld, maar hier in elk geval niet, en ik had nog wel graag wat facts & figures met haar besproken voor het paasweekend begon.

Maar ja, mevroi had het te druk met influencen. En zupen. Na gut.

Sunje en ik vieren samen Pasen

Het lukt niet helemaal om het paasweekend vrij te zijn, een aantal werkjes moeten toch afgerond worden. Tenslotte moeten we het gat dat in onze projecten uit de reisbranche valt opvullen met ander werk. Maar, we maken een wandeling, hebben paaseieren, en Sunje is zéker op haar paasbest:

We zien Max door Keukenhof en willen ook zo graag weer eens tulpen kijken… Maar als wij niet naar de Keukenhof kunnen, dan komt de Keukenhof maar naar ons toe! Volgend jaar zijn we er in elk geval klaar voor, en voor nu zetten we nu het hele kantoor weer vol met verse tulpen. Deze week zijn het er eigenlijk wel echt veel meer dan we kwijt kunnen, maar elke tulp krijgt hier een plaats.

(Inmiddels zijn er bijna geen wijnglazen beschikbaar omdat de meeste glazen nu dienst doen als tulpenopvangcentrum of tulpendisplay – ik heb al bij Sunje aangegeven dat ik dat toch wel problematisch vind.)

Verder kijken en luisteren we naar een digitaal concert in de Elbphilharmonie, en verheugen we ons erop dat we al heel binnenkort weer naar de botanische tuin in Hamburg kunnen!

Het paasweekend is om voor we er erg in hebben. Op het balkon is het, hoera, ook goed toeven. Sunje is hier elke pauze te vinden, en als het meezit met het weer, gebruiken we het balkon ook als kantoor. Het balkon is gelukkig zo groot dat afstand houden ook geen enkel probleem is.

Sunje overlegt met Finn (links) en Jeroen (rechts) en ik mag niet meedoen. Soms denk ik dat ze over me roddelen. 🙁 Aan de andere kant duurt het ook nog maar drie maanden voor ik jarig ben. Dus misschien overleggen ze over mijn verjaardagscadeau? Ik hoop het maar.

Sunje en ik gunnen onszelf een bedrijfsuitje naar het tuincentrum

Nu we het balkon bij goed weer graag inzetten als kantoor, hunkerde ik naar wat meer vrolijkheid aldaar. En ook binnen konden we wel wat nieuwe planten gebruiken, want meer planten is altijd beter.

De bestemming voor het bedrijfsuitje voor dit kwartaal was dus al snel duidelijk: het tuincentrum! Dat is onderdeel van de bouwmarkt, en dus godzijdank open. (Alle andere winkels, buiten supermarkten en apotheken zijn in Duitsland inmiddels al meer dan een maand dicht.)

Het valt niet helemaal onder de absoluut noodzakelijke activiteiten, en ik was er daarom ook al meer dan acht weken niet geweest. Maar ik heb echt even een opstekertje nodig en kies een zo rustig mogelijk moment uit voor ons uitstapje.

Hoewel het aanbod aan binnenplanten momenteel bedroevend is, maken we kennis met een nieuwe dieffenbachia, die prompt mee naar huis gaat. We noemen haar Thüra en het is een absolute schoonheid! Er ging ook een slaapkamergeluk (helxine) mee, maar Sunje vindt het ongepast om daar iets over te zeggen op het interwebs.

De geraniums op ons balkon beginnen al bloemetjes te maken, alsof er helegaar niks aan de hand is! Dat smaakt naar nog veel meer, en dus nam ik een paar pink kisses en een paar extra geraniums mee.

Het dikkemanskruid kreeg gezelschap van een sagina sabulata, naar verluid onverwoestbaar. Ik vond ‘m zo schattig dat ik uiteindelijk nog een paar extra in mijn wagentje liet vallen, en hoop op een balkon vol zacht mos en vrolijke witte blommetjes.

Extra tip van Sunje: dof je altijd op als je gaat tuinieren, al trek je alleen maar mooie schoenen aan. Je bent influencer of niet, hè.

Maske auf!

Op 15 april maakte Mutti bekend dat ze liever heeft dat we in het openbaar vervoer en in winkels een mondkapje dragen. Dus heb ik een setje katoenen kapjes besteld, maar die worden pas over twee weken geleverd. Tot die tijd wil ik toch wel graag boodschappen doen.

Sunje stelde daarom tijdens de laatste bila voor zelf aan de slag te gaan met naald en draad.

Gelukkig vond ik in een oude reiskit nog een (zoals je ziet uiterst indrukkwekkend) naaisetje. Na enige aanmoediging van Sunje gaf ik toe dat er verschillende shirts in de kast liggen waar ik nooit meer in ga passen en die dus een nieuw leven kunnen beginnen als mondkapje.

Ik vond trouwens ook nog een mondkapje in een oude ehbo-kit, maar dat 1) ziet eruit als een pestmasker en 2) zit buitengewoon benauwd en verrot. Sunje vond dat we daar niet mee over straat kunnen.

Sunje had haar kapje natuurlijk sneller klaar dan ik, zodat ze als eerste een selfie kon maken.

Maar de mijne is ook best goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Je ziet, Sunje en ik houden elkaar aardig bezig, maar nu hoor ik haar toch echt roepen dat het Feierabend is. Dus bis bald!

Plaats een reactie