Welkom op Plantparade – want gardening has NOT been canceled!

Ik zou natuurlijk kunnen zeggen ‘ja, door die coronacrisis moest ik opeens thuiswerken en toen kwam ik op het idee om een plantenblog te beginnen’.

Maar dat zou niet waar zijn, want 1) ik werk als eigen baas eigenlijk sowieso meestal thuis en 2) het idee voor deze blog, incl. de domeinnaam heb ik al, *ahem*, meer dan een jaar.

Ik durfde tot nu toe gewoon niet zo goed.

Daar is een reden voor.

De eerste 36 jaar van mijn leven was ik namelijk gewoon een plantmoordenaar.

Niets groens bleef in mijn bijzijn langer dan een paar weken in leven.

Maar echt. Niets groens.

Ik raakte in paniek als iemand op bezoek kwam en zei ‘ik heb een plantje voor je meegenomen’.

Dan zei ik ‘dankjewel’ maar dacht ‘why god why’.

Tot zo’n twee jaar geleden.

Toen kocht ik in een vlaag van verstandsverbijstering opwelling een dieffenbachia (want waarom zou je ook in godsnaam makkelijk beginnen…), een Blutsauerampfer, een epipremnum en een peperomia raindrop.

De dieffenbachia heet Flavio en leeft nog steeds, ondanks dat hij veel meegemaakt heeft (hierover spoedig meer). De Blutsauerampfer had binnen een week extreem veel dikke, witte en zeer onsmakelijke luizen in zijn haar. (Het was ook de snikhete zomer van 2018 en ik woonde toen nog in een slecht geisoleerd tochthol.) De raindrop heeft het helaas ook niet overleefd, maar daar houd ik Ikea voor verantwoordelijk (ook hierover binnenkort meer, want ik weet nu dat ik geen planten moet kopen bij Ikea). De epipremnum staat as we speak te shinen bij mijn raam.

De plantenfamilie, zowel binnen als buiten, is inmiddels ook behoorlijk uitgebreid. Ik heb zelfs succesvol een en ander gestekt (!), en op mijn balkon had ik afgelopen zomer pepertjes en paprika’s van eigen makelij (!).

Toch ben ik nog steeds een amateur.

Er zijn ook nog regelmatig planten die in mijn omgeving de wil tot leven verliezen. Daar kan ik helaas niet omheen, hoeveel TLC ik er ook in pomp.

Dus ik durfde Plantparade niet zo goed echt te beginnen…

Eigenlijk durf ik dat nu nog steeds niet, maar omdat nu zo goed als alles op z’n reet ligt, waaronder mijn andere blog, Standort Hamburg, kan me dat nu niet meer schelen. Of in elk geval niet genoeg om me van de Plantparade af te houden ­čśë

Gardening has not been canceled!

Dus ik ga mijn balkon lenteklaar maken, en bloggen over mijn plantenkinders.

Also, welkom op Plantparade! We gaan er iets moois van maken!

Plaats een reactie